Daniel og Anki fortsetter som trenere

Postet av J. Berens den 29. Mai 2024

Kontinuitet og forutsigbarhet er viktig, og vi er glade for at både Daniel og Anki Spanic fortsetter som trenere i Kjelsås håndball.

 

Fra senior til junior

Anki har vært assistenttrener på det øverste damelaget vårt sammen med Simen i to sesonger. Hun gir nå stafettpinnen over til Tommy, og går selv inn i rollen som hovedtrener for neste sesongs J15 (f. 2009). I tillegg blir hun trener for Jenter Junior og Kvinner 3. divisjon, der Daniel fortsetter som hovedtrener. Daniel blir med som trener også på J15. Her er de allerede godt i gang, og har lagt listen ganske høyt ved å vinne Fredrikstad cup forrige helg – som er Norges største håndballturnering.
Les mer her (Mittnab, Håndball | Gratulerer: Helt til topps!)


Til spørsmålet Hvorfor bytte fra senior til ungdomslag og junior, svarer Anki at det har vært en fin erfaring å få med seg to år på høyt seniornivå. - Samtidig ligger håndballhjertet mitt nærmest ungdomshåndballen. Her er det ekstra synlig med utvikling fra trening til trening, og jeg trives best som trener for jenter i denne alderen. I tillegg til det sportslige, er det mange mentale utfordringer – men noe av styrken min etter nærmere 40 år (!!) som barne- og ungdomstrener, er at jeg snakker MED jentene. Ikke TIL dem.

 

Den største forskjellen fra senior til junior, er vel alder, mangel på erfaring og modenhet. Jeg ser ikke på det som noen vanskelig utfordring, heller tvert imot. Vi skal utvikle disse jentene i trygge rammer, de skal glede seg til å komme på trening og vi skal skape et bra miljø. Sammen.


Daniel og Anki trives i Kjelsås fordi det er en ryddig og inkluderende klubb.

 – Vi angrer ikke på klubbskiftet for to år siden, og har bare positive ting å si om Kjelsås. Uansett hvem man møter i gangen, i kiosken eller på tribunen, hilser alle på hverandre. Engasjementet er stort, og det ga gåsehud med fulle tribuner på K1-kampene. Oppfølgingen fra Sportslig leder er veldig bra, og det er viktig selv om man har en del år med erfaring. Jeg er stolt av at min aller siste håndballkamp (seier), ble spilt i Kjelsåsdrakt, da jeg la opp 17. mars i år – i en 3. divisjonskamp mot gamleklubben Haslum.


Vi avslutter med å spørre Anki om hun redd for å gå lei av Daniel; «Haha, vi har vært trenere sammen i mange år – så det kommer til å gå helt strålende. Hemmeligheten er at vi reiser mye, og da logger vi (nesten) helt ut håndball, og er skikkelig turister i stedet». 


Vi er veldig glade for at Anki og Daniel fortsetter i klubben. De er gode til å bygge kultur, utvikle spillere og har en haug av gode resultater å vise til. Dette blir strålende!

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.