En logo for Kjelsås IL

Postet av Kjelsås Idrettslag den 28. Mai 2024

Kjelsås samler nå historien og alle seks grener under en felles logo. 

Kjelsås IL ble stiftet i 1913 og var allerede fra starten et fleridrettslag. Kjelsås IL ble stiftet av 30 unge menn, og det var en av disse som tegnet den første logoen. Denne logoen var med idrettslaget helt frem til en modernisering av logoen i 2004. Da kom den figurative logoen vi alle er kjent med i dag. 

Den gamle logoen er i dag definert som skold for Kjelsås IL. Denne har stiftelsesåret implementert og forteller med det en historie om en godt etablert klubb med lang historie. Denne første logoen var idrettslagets identitet i over 90 år og selvfølgelig kjært for svært mange. 

I 2004 ble ny logo etablert. Denne var en modernisering og noe helt nytt og ga de ulike grenene; alpin, basket, fotball, håndball, langrenn og paraidrett, en plass for å vise sin identitet inne i et eget felt i logoen. Det har vist frem bredden i fleridrettslaget på en fin måte, men fellesskapet med et Kjelsås IL har fått mindre kraft. 

Med dette som bakteppe kom det på årsmøte i 2023 inn et ønske om å ta skjoldet tilbake som logo for å samle Kjelsås IL under en felles identitet igjen. 

Gjennom et år har alle idrettsgrenene i Kjelsås, samt interessenter rundt idrettslaget, kommet med innspill rundt å ta tilbake skjoldet eller beholde dagens figurative logo med grens-versjoner. Dette har resultert i en løsning som omfavner begge deler på en flott måte. Dagens form på logo tas med videre, men der hvor idrettsgrenene tidligere hadde sin plass, overtar en modernisert form av skjoldet med stiftelsesåret. Motivasjonen har vært å samle idrettslaget rundt en logo og samtidig ta vare på historien. 

Et viktig element har også vært å gjøre det enklere å bruke tøy på tvers av idrettsgrener da Kjelsås IL er et fleridrettslag med mange grener. I tillegg er dette en revisjon som ikke endrer selve formen på logoen, noe som tillater en myk overgang hvor man suksessivt kan bytte ut logo over tid, som både er miljøvennlig og kostnadseffektivt.

Målet er å ha en tidsriktig, identitetsskapende og samlende profil, som får Kjelsås Idrettslag og klubbens utøvere til å fremstå enhetlig i et positivt fellesskap. 

Link til oppdatert profilhåndbok, klikk her.

Heia Kjelsås!
Sommeraktiviteter i Kjelsås idrettslag 2024

Postet av Kjelsås Idrettslag den 14. Mai 2024

Allsidighet, mestring, mye moro og fine opplevelser står i fokus under Kjelsås ILs idrettssommer 2024. 

Uke 26  
Tine fotballskole, for info og påmelding klikk her.
Basket Camp, for info og påmelding på her. 

Uke 27
Basket Camp les mer og meld på her.

Uke 32
Sommeridrettsskole, les mer og meld på her.

Uke 33
BootCamp,  info og påmelding klikk her.
Tine fotballskole, for info og påmelding klikk her.
Multisportuka, for info og påmelding klikk her.
Håndballskole, for info og påmelding klikk her.


Vi ønsker at alle barn skal få mulighet til å være med på en av våre sommeraktiviteter. Sliter du med å betale ta kontakt med daglig leder Truls Nygaard på telefon 9010 4343 eller epost truls@kjelsaas.no, så finner vi en løsning sammen.  Alle henvendelser blir behandlet konfidensielt.